28 januari 2022

Pilates voor Mannen!

Pilates voor Mannen!

Pilates is gecreëerd door een man, Joseph Pilates. Hij heeft technieken ontwikkeld die geleid hebben tot zijn discipline in fysieke training: de Pilates Methode.

Deze trainingsmethode is de ideale complete lichaamstraining, ieder deel van het lichaam wordt meegenomen en niets overgeslagen. Een van de kenmerken van de methode is dat het gehele lichaam training vereist.

Pilates oefeningen versterken de (diepere) romp spieren en verbeteren daarmee de stabiliteit van de wervelkolom en verlagen de druk die op de rug ontstaat.

Pilates helpt de flexibiliteit te verbeteren door meer rekvermogen van spieren te vragen. Een verlenging die de mobiliteit van de gewrichten doet vergroten en daardoor krijg je meer bewegingsvrijheid. Ideaal dus om in vorm te blijven voor sporters maar ook om op latere leeftijd dat gevoel van stijf worden te verminderen of zelfs te ontlopen.

 

Ook brengt Pilates lichaam en geest in zekere zin tot rust. Je moet een scherpe focus hebben om de precisie, controle en beheersing van je lichaam vast te houden. Weten wat, hoe, wanneer en waar je lichaam beweegt is uiterst belangrijk voor een topprestatie.

Terug
?>