Lesaanbod

In de Studio zijn er groepslessen en privé, duo of trio trainingen mogelijk. Al deze lessen zijn mogelijk op de mat of op de reformer. Wanneer je een privé training volgt kunnen we gebruik maken van alle apparaten. Waaronder ook de Cadillac, Chair en Ladder Barrel.

pilates_studio_utrecht_training-op-mat

Mat Training

Mat beginner; voor iedereen die voor het eerst met de Pilates methode op de mat kennis maakt. Je leert de basis principes van de methode toepassen op jouw lichaam.

Mat mix; een matles voor en beginner en licht gevorderd niveau. Om de flow in bewegingen uitdagender te maken gebruiken we regelmatig props zoals ballen, foamrollen, magic cirkels en therabands. Maar deze kunnen de bewegingen ook ondersteunen als je dat nodig hebt.

Mat gevorderd; een uitdagende matles waarbij het uiterste van je lichaam wordt gevraagd door de technisch moeilijkere bewegingen elkaar te laten volgen in een flow. Voor de sporters, dansers of voor als je al langer aan Pilates doet.

Healthy Back Basic: een matles bedoeld voor als je klachten hebt aan je rug. De hefboom werking (intensiteit) is lager en je leert beter voelen in je eigen lichaam. Er is focus op ademhaling, stretchen en we zorgen dat je aan het eind van de les ook weet wat je zelf kan doen om de klachten te verminderen.

Klassieke Pilates mat: een les specifiek gericht op het volgen van de originele beweging serie van Joseph Pilates. Een les die je hard laat werken om de techniek, ademhaling, focus en coördinatie in een heerlijke flow te volgen. Ideaal voor atleten, dansers, of als je eerder klassieke lessen gevolgd hebt, als ondersteuning van je sport,

 

pilates_studio_utrecht_op-de-reformer

Reformer

Dit zijn groepslessen op de Reformer, een apparaat die de methode verdiept en meer mogelijkheden biedt maar je tegelijkertijd beter laat voelen waar je de beweging meer vandaan mag halen.

Het kan ondersteuning geven daar waar je het nodig hebt maar tegelijkertijd kan het wijzigen van weerstand een enorme uitdaging worden. Voordeel is sterke lange spieren die de gewrichten beschermen maar de mobiliteit verbeteren.

Voor het volgen van een groepsles op de Reformer is het verstandig, als je nog nooit een Pilates training hebt gevolgd, om eerst een privé les te volgen. Zo begrijp je het apparaat beter en weet je meteen waar je op moet letten om safe te trainen.

Beginner; voor als je nog nooit op de Reformer hebt gewerkt maar wel bekend met de Pilates Methode. of als je regelmatig sport en je lichaam makkelijk kan aansturen of geen klachten hebt.

Mix; een les voor als je enige ervaring hebt op de Reformer, weinig tot geen klachten hebt en weet hoe je hoe je je eigen lichaam kan aansturen. Een heerlijke uitdagende les met speels gebruik van de weerstand.

Gevorderd; je volgt al langer lessen bij Pilates Studio Utrecht, hebt geen klachten en weet hoe de Reformer werkt. Je gaat de coördinatie van lichaam en geest uitdagen en de grens opzoeken.

Klassiek Reformer: een les met de originele serie bewegingen op de Reformer. Zeer geschikt als je ervaring hebt met de Reformer en klassieke Pilates, geen klachten hebt en een uitdaging zoekt om je lichaam van top tot teen intensief te trainen.

 

pilates_studio_utrecht_prive

Privé

Privé training voor iedereen die maximaal wil presteren binnen de grenzen van het eigen lichaam. Uit ervaring wordt het aangeraden indien er (meerdere) klachten aanwezig zijn om eerst minimaal 5 privélessen te volgen om daarna over te stappen naar een groepsles. Hierdoor ben je beter voorbereid op het tempo van de groepsles en weet je heel goed waar je specifiek voor jouw lichaam op moet focussen.

Het is de investering waard om eerst de basis principes te leren en te kunnen toepassen op je eigen lichaam voordat je mee genomen wordt in het tempo van een groep.

Afhankelijk van wat jouw lichaam nodig hebt wordt de les aangepast. Misschien niet altijd waar je zin in hebt. Maar soms zijn de bewegingen waar je het minst goed in bent wel degene die je lichaam het meeste nodig heeft en waar je het beste resultaat uithaalt.

We trainen op alle apparaten die we in de studio hebben waaronder de caddilac, chair, ladder barrel en natuurlijk reformer en mat.