Pilates Methode

De Studio

Pilates Studio Utrecht is een verborgen parel in Utrecht. Dit jaar precies 10 jaar aanwezig in de stad. Destijds een van de eerste Pilates studio’s en de eerste studio met groepslessen op de reformer. Opgericht door fysiotherapeute Esther Swen met de gedachte om de Pilates Methode toegankelijk te maken voor iedereen.

Met veel hard werken en passie heeft ze de afgelopen 10 jaar de studio opgebouwd tot waar die nu is. Een prachtige omgeving waar met oog voor detail samen met jou gewerkt wordt aan een leven vol bewegingsplezier.

Sinds afgelopen zomer is de studio gevestigd in een prachtige monumentaal pand aan de Vecht. Een ruime, lichte en rustig gelegen studio met 2 zalen voor de verschillende lessen die we te bieden hebben.

De studio biedt kwaliteit, kleine groepen, veel persoonlijke aandacht en we werken graag samen met je om een beter lichaamsbewustzijn te krijgen, sterker te worden, flexibeler en het risico op blessures te verminderen.

Wanneer je in de studio komt is het jouw Pilates moment. Dus doe je telefoon weg, zet je voeten op de mat, kom liggen op de reformer, adem eens diep in en uit en maak er een heerlijke en leuke training van. Wij zijn er voor jou!

 

De Methode

De Pilates Methode is een fysiek gedisciplineerd trainingssysteem waarbij je door middel van een serie zeer gecontroleerde bewegingen alle spiergroepen, connectie met het hoofd, ademhaling, houding, stabiliteit en flexibiliteit van de wervelkolom traint.

De serie is bedacht om met het lichaam in allerlei richtingen te laten bewegen. Functionele bewegingen om controle, kracht en stabiliteit op te bouwen. Technisch moeilijkere bewegingen om tot een volledige samenwerking van lichaam en geest te komen.

De methode is absoluut toepasbaar op iedereen. Van top atleet tot revalidatie na een hernia of nieuwe heup. Voor de jonge generatie die nek klachten hebben door het scherm voor hun neus tot de oudere generatie die langzaam steeds iets meer stijf worden en opstart klachten ervaren.

Wanneer je met regelmaat je lichaam bewegingen vraagt te doen die je eigenlijk nooit meer doet worden er verbindingen in de hersenen aangezet, spieren gevraagd samen te werken en veel meer connecties aangezet. Met als gevolg dat de dagelijkse activiteiten soepeler worden, de stijfheid verdwijnt en je met gemak recht op staat of zit.

 

Joseph Pilates

Return to life through Contrology

Joseph Pilates is de bedenker van de Pilates Methode. Hij is geboren in Duitsland in 1883. Hij was als kind niet het toonbeeld van blakende gezondheid. Maar bedacht dat hij daar aan kon werken en sterker, gezonder en fitter kon worden. Hij verdiepte zich in de ademhaling, houding en verschillende trainingsmethodes zoals boxen, gymnastiek en body building.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog was hij in Engeland. Daar werd hij als vijandige buitenlander opgesloten in een kamp. In die tijd ontwikkelde hij zijn training technieken verder en die vormde de basis voor de Pilates Methode. Hij noemde het Contrology en was overtuigd dat discipline de basis vormde voor een goede gezondheid.

In New York begon hij samen met zijn vrouw Clara een studio waar zij tot in de jaren 60 studenten onderwezen en begeleidde. Al snel hadden ze veel dansers en acteurs die hun lessen volgden. Hij  bedacht en creëerden al zijn apparaten zelf. Aan het einde van zijn leven gaf hij het bestuur van de studio over aan Romana Kryzanowska. Een protégé van hem sinds ze 16 jaar was. Haar dochter runt nog steeds de originele studio in New York.

 

joseph-pilates